Actifry ile Misket kofte , Mantar Dolma ve Irmik helva



Ceyizime almıştım ben Actifry ımı.4 yıldır elim ayağım mutfakta..
Sadece benim degil eşiminde ayni sekilde arkadaslari geldiginde patates tava yapmak hemde hiç başında beklemeden bide üstüne attığı havayi düşününce surekli bana aldığın en faydali şey deyip durduğu doğrudur..

Daha önce actifry da balik yapmayı denemiş ama baliklarim parçalanmışti.Tefal in yeni çıkarmış oldugu Actifry atistirmalik sepeti balik vb. Dağılan yemekler için bir harika ..gecen hafta yaptığım hamsi pane nin videolu gosterimi ve tarifi instagram hesabimda var.ordan muhteşem sonucu gorebilirsiniz.instagram remziye_sevimlitatlar

Gelelim bu akşam ki menüme




Actifry atistirmalik sepeti ile misket köfte
Actifry atistirmalik sepeti ile mantar dolma
Actifry ile irmik helva


Oncelikle misket köfte yapımı:
500 gr kiyma
1 yumurta
2 dilim ekmek ben 3 dilim tam tahıllı kullandım
1 orta boy soğan
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Arzu ederseniz sarimsak

Tum malzemeleri yogururup.buz dolabinda yarim saat dinlendiriyoruz.
Daha sonrasinda ceviz büyüklugunde toplar yapıp actifry atistirmalik sepetine yerlestiriyoruz.kiyma da zaten yağ oldugundan ben sepeti yaglamadim.actifry  20 dk ya ayarladim ve beni ve oğlumu cok mutlu eden koftelerimiz lezzeti ve görüntüsüyle hazırdı..





Gelelim 5dk hazirlama süresi olan mantar dolmaya ... itiraf ediyorum mantarlari kurutur sanmistim ama muthis bir yumusaklik ve lezzetle karşılaştım.siddetle tavsiye ederim.

Malzemeler :200 gr mantar ve kasar peyniri 
Mantarlari yıkayıp saplarını çıkarıyoruz.icine kasar peyniri koyup üzerine tuz serpiyoruz.actifry ımızı 10 dk ya ayarliyoruz ve işte bu kadar ...muthis lezzetli mantarlar karşınızda ♡♡



Ve sırada Dondurmalı irmik helva var ...
250 gr irmik
1 actifry kaşığı tereyağ
350 ml sicak süt
150 ml sicak  su
150 gr seker
Vanilya 
Dolmalik fıstık
2 kaşık su 






1 actifry kaşığı teyagini actifry in icine koyuyoruz.yag eriyince dolmalik fistiklari içine koyuyoruz. 4dk kavuruyoruz.bu arada irmiklerin içine 2 actifry kasigi suyu damla damla koyup telle cirpiyoruz.suyun tum irmiklere ulasmasi bu noktada onemli .
Fistiklar kavrulunca irmikleri ilave edip 5dk kavuruyoruz. Kavrulan irmiklerin içine su seker vanilya ve sicak süt ekliyoruz ve 10 dk ya actifryımızı ayarliyoruz..
Sonuctan ben oldukca memnun kaldım..dagilan irmik helvasi makbuldur biliyorsunuz.resimdede nasıl tel tel oldugunu gorebilirsiniz.


Actifry ım calisirken ben salatami yaptım ve oglumla bol bol itfayecilik oynadim.actifry ın benim için en guzel yani bu işte. Zamanı bana bırakmasi ve yaptığı yemegin kokusunu dışarıya vermemesi ..

Actifry atistirmalik sepeti ve actifry benim vazgecilmezim.Dagilmayan köfte ve yumusacik suyu icinde mantarlar ile leziz irmik tatlısı icin Tefal e cok tesekkurler.calisan hanimlara katkiniz büyük ♡♡♡



Yakında pastacilik ile ilgili tarifler ile karsinizdayim şimdilik sevgiyle kalin der opucuklerimi yollarim..








5 yorum:

  1. Biz çalışanlara ne büyük kolaylık.Hazırladıklarını çok güzel eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler begenmene sevindim.gercekten büyük kolaylik

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Kestane pişirmeyi denedin mi? Ne kadar sürede oluyor merak ettim.Cevap için şimdiden teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kestaneyi her kıs yapiyorum.ben cok pismis sevdigimden 20dk ya ayarliyorum ve gercekten harika oluyor.denemelisin

      Sil

 

HABERLER

Sevimli Tatlar Copyright 2015. Tüm hakları saklıdır.
Bu sitede yayınlanan yazılar ve resimlerin izinsiz kopya edilmesi 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri yasasına aykırıdır.

ÜYELER